Header image  
MPKerho  
   
  
 
 
 

 
 
Rautaperseajo 2005
 

SS 1000 Kainuun ja Lapin maisemissa 18.6 – 19.6.2005

Oulun-seutulaisen moottoripyöräily-, huvittelu- ja retkeily-yhdistys PöhheikköPohheemien eri tapaamisissa puheltiin ”rautaperseajon” suorittamisesta.
                     
Wanna be -jäsen Hannu oli ajanut kuusi suoritusta ja tarjosi kokemuksen syvällä rintaäänellä ottavansa vetovastuun, jos innokkaita lähtijöitä löytyisi. Loppujen lopuksi takarivistä nousi kaksi kättä ylös. Niinpä lähdettiin suunnittelemaan ajosuoritusta. Kalustona Timellä tulisi olemaan hippi-rodeo tyyppinen 70-luvun Yamaha XS 650 varustettuna reilusti yli 8 litran tankilla. Heikillä Jenkeistä tuotu luotettava Kawasaki LTD 1100, jolla ajaa yli 200 km tankillisella. Hannulla BMW R 1150 RT. Kalusto on siis vaihtelevaa, mutta kokemuksen mukaan kuskit peräänantamattomia motoristeja. Hannu teki ajo- tauko- ja reittisuunnitelman, jonka mukaan lähdettäisiin matkaan. Timellä oli pienestä tankista johtuen mukana 5 l:n bensapääläri, josta hän tankkauksien välisillä tauoilla lisäsi tankkiin polttoainetta.

Tarkoituksena oli tehdä ajosta mukava, mielekäs ja stressitön ajankäytönkin kustannuksella. Ensikokemuksen jälkeen kukin voi sitten kokemansa perusteella kehitellä omaan rytmiin paremmin sopivaa ajoa.

SIISPÄ MATKAAN ”Hit the road Jack”

Haukiputaan Kellon pankkiautomaatille kaarroimme hieman ennen klo 5:ttä eri suunnista minuutilleen yhtä aikaa.  Siitä tositteet ja Kellon Shellille tekemään aloitustankkausta. Hannu veti joukkoa, matkavauhdiksi sovimme voimassa oleva rajoitus + 10 km/h. Kutujoen P-paikalla jaloittelimme muutaman minuutin. Kivesjärven kohdalla tien reunassa oli pari hirveä, onneksi huomasimme ne ajoissa. Sää oli kaunis ja varhaisesta aamusta huolimatta lämmin. Kontiomäen Shellillä tankkasimme pyörät. Seuraava tankkaus Timellä oli Suomussalmella. Sää oli muuttunut koleaksi ja tihkusateiseksi. Time ja Heikki panivat sadevarusteet päälle. Matka jatkui, Pistossa pidimme pikku tauon ja ajoimme sen jälkeen Kuusamon Nesteelle. Täällä kaikki tankkasivat.

Jatkoimme heti matkaa, Rukan kohdalla otettiin pari valokuvaa ja Time lisäsi Jytäriin öljyä. Sää oli muuttunut taas aurinkoiseksi ja Joutsijärvellä Time ja Heikki riisuivat sadevarusteet pois. Kemijärvellä tankattiin pyörät, paitsi Heikki. Joku korttiongelma esti tankkauksen.

Tehtiin Heikin tankkauksen vuoksi ”suunnittelematon” pysähdys Pelkosenniemellä, tarvetta siihen näkyi kuitenkin olevan, koska Hannu osti tupakkaa ja Time Jytäriin öljyä.  Sää lämmin ja pilvetön.

Sodankylässä oli ruuhkaa elokuvafestivaalien vuoksi. Tehtiin nopea tankkaus Nesteellä ja jatkettiin heti matkaa.

Porttipahdan P-paikalla pysähdyttiin haukkamaan evästä ja jaloittelemaan. Time ihmetteli Yamahan takarenkaan kulumista. Otettiin laukusta eväspussit. Timen takarenkaan kulumiseen löytyi heti syy. Timen Maikki-rouva (Heikin äiti) oli varustanut matkamiehet sellaisilla eväillä, että SS 5000 olisi mennyt niillä takuuvarmasti putkeen. Lisäksi toisessa laukussa bensapääläri ja pari litraa öljyä. Jytäri oli ns. massiivisen jämäkässä takapainossa.

Seuraavaksi Heikki ja Time tankkasivat Saariselän Nesteellä Suomen kalleinta bensaa. Matkaa jatkettiin ohi Ivalon kauniissa säässä hienoa mutkatietä Inariin jossa kaikki tankkasivat. Jatkettiin Utsjokea kohti, Mierasjärven P-paikalta näkyy hyvin Norjan puolen tunturit. Yli 1400 m korkean Rastegaissan huippu oli vielä täysin lumen peitossa.

Utsjoella Time ja Hannu tankkasivat Shell automaatista ja Heikki kassamittarista. Automaatti oli vielä talviajassa, eli tunnin jäljessä. Onneksi oli muita ostotarpeita, Hannu osti Uulan säästöstä muffinsseja ja Time öljyä. Taukoa pidettiin Tenon rannan P-paikalla n. 20 min. Iltaa varten lisättiin lämmintä päälle.

Kaamasessa jaloiteltiin muutama minuutti ja jatkettiin sitten Saariselälle ostamaan sitä Suomen kalleinta bensaa. Time ja Heikki tankkasivat. Time oli välillä tankannut Yamahaa pääläristä, mutta unohti täyttää sen Saariselällä.
Heikki sai Visa Electron kortillaan katevarauksineen automaatin lähes jumiin, mutta lopulta sai tankin lähes täyteen.

Hannu kävi Saariselän Kuukkelista ostamassa ”keskeytyskaljat”, kuitti oli tietysti talviajassa. Ystävällinen kassaneiti kirjoitti kuitin päälle todellisen ajan ja oman allekirjoituksensa.

Seuraavaksi ajoimme Yläpostonjoen P-paikalle evästauolle ja jaloittelemaan. Time ja Heikki löysivät Maikin eväslaukusta Saarioisen Kepakkoja ja paketin pikku sokeridonitseja. Mitä mässäilyä ihminen joutuukaan näkemään…

Sodankylän Nesteellä tankkasimme kaikki. Heikin Visa Electron ei kelvannut automaatille, joten Time maksoi. Eikä siinä kaikki, kuittipaperi oli lopussa, joten jouduimme tilaamaan kuitit jälkikäteen.

Alanampan jälkeen pidimme pienen jaloittelutauon, sadekuuro oli kastellut tien ja lämpötila laski nopeasti  + 20 C => +14 C, aika koleaa.

Napapiirin Shellillä tankattiin kaikki. Heikki maksoi myös Timen bensat ja päälärin täytön, tietysti enempää ajattelematta samalla kuitilla. Onneksi toinen ajaa 98 E:llä ja toinen 95 E.llä. Yleisön pyynnöstä käytiin myös sisällä juomassa kahvit. Ja heti matkaan kohti Oulua. Tervolan jälkeen jaloiteltiin hetki ja kohta ohitettiin Kemi kauniin valoisassa, mutta koleassa kelissä.

Viimeinen jaloittelutauko oli Olhavassa. Sen jälkeen kohti Iitä, matkalla nähtiin ojassa hirvi, onneksi hyvissä ajoin.

Olimme Kellon Shellillä klo 02.30.  Uskoaksemme riittävästi kilometrejä takana. Aikaa jäi käyttämättä 2 h 30 min. Ajo oli tavoitteen mukainen, mielekäs, stressitön ja turvallinen. Poliiseja näkyi matkalla usein. Jälkeenpäin lehdistä luimme, että Lapin Poliisilla oli ollut nopeuksien tehotarkkailu 4-tien varressa. Ajokortteja oli otettu pois autoilijoilta ja motoristeilta. Meillä ei ollut tarvetta ylinopeuksiin, vaikka matka olikin kohtuullisen pitkä.

Teksti: Hannu Kjellman 2005